POZIVOM POZVANI

Riječ o pozivu

Poziv, kao trag Božjeg pohoda, nam ne daje odgovor na pitanje što sam, nego tko sam. Poziv me određuje. Poziv kao takav poznat je u cjelovitosti samo pozvanome i Onomu koji poziva.

VIŠE
Slijediti Krista

Slijediti Krista po primjeru svetoga Franje veliki je blagoslov i dar koji čovjeku donosi neizmjernu radost, ali i odgovornost. Naša Hercegovačka franjevačka provincija donosi tu radost onima koji žele postati njezinim članovima.

Slijediti Krista

Ako si završio osnovnu školu i želiš krenuti putem franjevačke formacije u našoj Zajednici put će te odvesti u Franjevačko sjemenište i klasičnu gimnaziju u Visoko, kod fratara Provincije Bosne Srebrene.

Slijediti Krista

Ako si završio srednju školu, fakultet, ili si već zaposlen, a želiš postati fratar ove provincije, put će te odvesti u Mostar, u naš samostan sv. Petra i Pavla gdje se nalazi naša postulatura. To je stupanj formacije u kojem mladići provode jedno određeno vrijeme, najčešće godinu dana, gledajući kako to fratri žive i razmišljajući o svom osobnom pozivu.

Slijediti Krista

Bilo kako bilo, tvoj put počinje kontaktiranjem fra Joze Hrkaća, koji je ispred Provincije zadužen za duhovna zvanja. Fra Jozo će te dalje uputiti u sve što je potrebno kako bismo zajedno krenuli u avanturu slijeđenja Krista po primjeru sv. Oca Franje.


  • fra Jozo Hrkać
    Fra Grge Martića 1
    88230 Posušje

MOLITVA ZA RAZLUČENJE POZIVA

Duše Presveti, Izvore svake ljepote i dobrote, dođi u moje srce i prosvijetli ga svojim svijetlom. U bespućima ovoga svijeta ostani sa mnom i pokaži mi put koji vodi u nebo. Pokaži mi put koji je tvoj put za mene, da zajedno s Majkom Marijom mogu, kroza svu vječnost, pjevati pohvalnu pjesmu tebi, koji živiš i kraljuješ, Jedan u Trojstvu, u vijeke vjekova. Amen.