Duša od čovjeka!

Volim ljude koji imaju dušu! Ponekad bih želio čitav dan ostati s takvim ljudima. Oni su ogledalo Božje dobrote na zemlji. Preko njih najlakše mogu spoznati koliko je Bog dobar.

        Volim ljude koji imaju dušu! O takvim se ljudima malo priča. Oni nisu popularni. Nisu nametljivi. Ne dosađuju. Nisu teški. Lako se prepoznaju. Njihova unutarnja ljepota prepoznatljiva je na vani. Imaju u sebi ugrađeno umijeće slušanja, žele čuti osobu do sebe. Ne gledaju druge s visoka. Rade u tišini. Njihovi plodovi su svima na korist. Ponekad bih želio čitav dan ostati s takvim ljudima. Oni su ogledalo Božje dobrote na zemlji. Preko njih najlakše mogu spoznati koliko je Bog dobar. Oni su Njegova prava slika. U sebi su čisti. U njima nema površnosti. Uz njih je sve nekako lakše. Sposobni su razumjeti. Ne plaše se opomenuti. Ne osuđuju lako. Nježni su. Ne ogovaraju druge. Pričaju o svojim slabostima. Nisu zaluđeni ovim svijetom. Ne pate od toga da budu "netko i nešto". Imaju smisao za humor. Ako ih nešto zamoliš, to će učiniti bez mrmljanja. Bit će u nevolji tvoj najveći oslonac. Takvi ljudi čine manjinu. Njih svijet ne može otkriti jer oni nisu od ovoga svijeta.

        Kad ti Bog želi dobro u životu, znaj da će podariti jednu takvu osobu. Na tebi je da čuvaš takve ljude! Pazi ih! Oni nisu svjesni svoje dobrote!