Susret braće i sestara

Nakon što smo zajednički proslavili svetu misu i prisjetili se prošlih vremena, počeli smo stvarati nova uz zajedničko blagovanje i druženje uz pjesme i ugodni razgovor sa sestrama.

U srijedu, 21. svibnja, popodnevne sate smo proveli kod školskih sestara franjevki u njihovoj kući u Zagrebu. Po dolasku smo se upoznali s njihovom kući i kratkom povješću kuće što nam je predstavila sestra Vinka. Nakon kratkog druženja i upoznavanja imali smo zajedničku svetu misu na kojoj smo zajedno molili za žrtve poplava, kao i za sve koji pomažu da se ta katastrofa smanji.

Za vrijeme homilije naš odgojitelj, fra Svetozar, prisjetio se kako je to izgledalo nekada, te usporedio sa današnjim danima. Prije su zajednice bile malo bliže nego što su danas, ali ovom posjetom ćemo nastojati započeti tradiciju koja će nas ponovno zbližiti kako bismo bili braća i sestre u pravom smislu.

Nakon što smo zajednički proslavili svetu misu i prisjetili se prošlih vremena, počeli smo stvarati nova uz zajedničko blagovanje i druženje uz pjesme i ugodni razgovor sa sestrama. Valja reći da su nam se danas pridružili i naši postulanti i tako dodatno obogatili ovo druženje. Na polasku su nas sestre obradovale darovima te smo se, zahvalni, uputili u samostan s nadom da ovo nije bio prvi i posljednji susret sa sestrama.

Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo za srdačnu dobrodošlicu i nadamo se skorom uzvratu kod nas!