Obnova zavjeta

Neka braća su obnovila svoje zavjete na godinu dana, a neka do polaganja svojih svečanih zavjeta

    U petak, 6. srpnja 2018., održana je duhovna obnova uoči obnavljanja privremenih zavjeta za bogoslove provincija sv. Jeronima u Zadru i Uznesenja BDM u Hercegovini. Duhovnu obnovu je predvodio fra Bojan Rizvan, koji je u službi odgojitelja u provinciji sv. Jeronima. Fra Bojan je u svom nagovoru potaknuo braću na ponovno vraćanje na prve zavjete i prve susrete s Bogom, na vraćanje u „Galileju“. Redovnik treba slušati Božju riječ, njom se hraniti i dalje je prenositi. On treba, poput učenika poslije Isusova uzašašća, nastavljati Kristovo djelo u ovome svijetu.

    Sva prisutna braća su svoje zavjete obećali Bogu na iduću godinu dana, braća iz zadarske provincije u rukama fra Bojana, a braća iz hercegovačke provincije u rukama svoga odgojitelja fra Ivana Landeke, dok su petorica braće koja su završila četvrtu godinu studija (fra Luka Baković, fra Luka Ćorić, fra Lovro Šimić, fra Renato Galić i fra Stipe Rotim) zavjete produžili do polaganja svečanih zavjeta, koje bi trebali položiti u rujnu ove godine.

    Zahvalni smo Bogu na daru zavjeta i obećanja kojima mu možemo uzvratiti ono što je on nama dao. Preporučamo se u Vaše molitve da nam Bog i dalje daje duha razlikovanja i pobožnosti kako bismo, ako On da, bili pravi pastiri i sluge onima kojima smo poslani.

Mir i dobro!