Obnova privremenih zavjeta

Pozvani smo da "iz bližega nasljedujemo evanđelje i stope našeg Gospodina Isusa Krista" (GGKK 5 §2). Stoga smo 11. srpnja i mi obnovili naše privremene zavjete pred o. provincijalom fra Ivanom Sesarom.


Jučerašnja duhovna obnova, koju je predvodio o. Niko Bilić, član Družbe Isusove, bila je naime priprava za obnovu privremenih zavjeta 14-ero braće iz našeg klerikata.

O. Niko je naglasio važnost zavjeta kao osobne veze s Bogom. Zavjeti su u biblijskim tekstovima ujedno bili i pogodba i odluka i posveta.
Od nas se, fratara, očekuje da s hrabrošću ponudimo Franjinu odvažnost, stvaralaštvo i svetost i njegujemo živahnu vjernost kao odgovor na znakove vremena koji se javljaju u današnjem svijetu.

Privremene zavjete na vrijeme od godinu dana dali su: fra Stanko Ćosić, fra Mario Ostojić, fra Serđo Ćavar, fra Tihomir Bazina, fra Dalibor Milas, fra Željko Barbarić, fra Branimir Novokmet, fra Goran Šimunović, fra Damjan Perić i fra Vine Ledušić.

Svoje zavjete na vrijeme do doživotnih zavjeta produžili su: fra Tomislav Pek, fra Slaven Brekalo, fra Stipan Klarić i fra Goran Ćorluka


Ovo je ono što hoću, ovo je ono što tražim, ovo želim cijelim srcem izvršiti! Zato je sveti otac silno radostan odmah požurio izvršiti ono što je spasonosno čuo. Nije dopustio da prođe neko
vrijeme pa da istom onda počne vjerno provoditi ono što je čuo
“ (1 Čel 22).

Više slika u Fotogaleriji.