Mlada misa fra Antonija Šakote

U nedjelju, 10. kolovoza 2014. godine, u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku u 11 sati svoju je Mladu misu proslavio fra Antonio Šakota.

 
U nedjelju, 10. kolovoza 2014. godine, u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku u 11 sati svoju je Mladu misu proslavio fra Antonio Šakota, brat naše Provincije. Prije početka samoga euharistijskog slavlja mladomisnika su blagoslovili njegovi roditelji Davor i Ivanka. Nakon blagoslova mladomisnika je pozdravio brat Josip. Uslijedio je pozdrav župnika fra Mire Šege koji pozvao mladomisnika da započne euharistijsko slavlje.
 
Mladomisnik je euharistijsko slavlje predslavio u suslavlju s provincijalnim vikarom dr. fra Ivanom Ševom, župnikom fra Mirom Šegom, propovjednikom fra Marinkom Šakotom, svojim kolegama mladomisnicima: fra Darijem Galićem, fra Goranom Azinovićem te fra Hrvojem Miletićem te uz još dvadesetak svećenika. Kao što je spomenuto, mladomisniku je propovijedao fra Marinko Šakota, njegov rođak i prijatelj, brat naše Provincije. On je u svojoj propovijedi promišljao o svećeništvu kroz lik Šimuna Petra te evanđeoski odlomak koji je Crkva pred nas stavila. 
 
Nakon popričesne molitve uslijedili su pozdravi mladomisniku. Prvi je mladomisnika pozdravio provincijalni vikar dr. fra Ivan Ševo ne skrivajući oduševljenje kojim Provincija prima i grli fra Antonija kao svoga člana. Nakon toga je mladomisnika pozdravio župnik fra Miro Šego.

Na kraju se i sam fra Antonio obratio Kristovim vjernicima. Riječima koje su izvirale iz srca dotakao je sve one koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju njegove životne želje. Njegova zahvala bila je tumačenje njegova mladomisničkog gesla: »Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim.« (Iv 21, 17). Nakon zahvale je pozvao župnika fra Miru kojemu je uručio prigodni dar koji je i sâm dobio u Jeruzalemu. Prije mladomisničkoga blagoslova ministranti su mladomisniku darovali Jeruzalemsku Bibliju. Nakon toga je fra Antonio pozvao svoje kolege mladomisnike da vjernicima podijele mladomisnički blagoslov.
 
Na euharistijskom slavlju je pjevao župni zbor pod ravnanjem s. Slavice Kožul dok su liturgijsku asisteciju s ministrantima vodili fra Josip Serđo Ćavar i fra Stipe Rotim. Đakonirali su fra Filip Đurđević, brat Franjevačke provincije svv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu i fra Perica Ostojić, brat naše Provincije. Slavlje je kasnije nastavljeno u svadbenom salonu Braviros hotela Kaktus u Čitluku. 
 
Našemu bratu upućujemo iskrene čestitke i želimo obilje Božjega blagoslova u njegovoj svećeničkoj službi.