fra Josip proslavio svoju mladu misu

U nedjelju je, 3. kolovoza 2008. u 11 sati, fra Josip Mioč proslavio mladu misu u svojoj rodnoj župi sv. Ante Padovanskog u Šuici.


Misno slavlje je bilo u dvorištu župne crkve na vanjskom oltaru. Prije početka svete mise sve nazočne je, u poduljem uvodu, pozdravio te mladomisniku zaželio dobrodošlicu i blagoslov, šujički župnik fra Ljudevit Lasta. Nakon što je mladomisnika blagoslovila njegova majka, pristupio je oltaru te predvodio misno slavlje u koncelebraciji s vikarom provincije fra Miljenkom Štekom, koji je zamjenjivao odsutnog provincijala fra Ivana, svojim župnikom, duvanjskim gvardijanom fra Mladenom Rozićem, kolegama mladomisnicima, fra Velimirom Bagavcem i fra Kristijanom Kuharom, franjevcem trećorecem te još desetoricom svećenika.

Propovjednik na ovom slavlju bio je fra Franjo Mabić koji je bio župnik u Šujici kad je fra Josip krenuo u sjemenište. Fra Franjo je govorio o žrtvi i teškoći svećeničkog života. Na kraju Misnog slavlja mladomisniku se obratio vikar fra Miljenko, inače njegov odgojitelj u bogosloviji. Fra Miljenko je zahvalio fra Josipu za vrijeme koje su proveli skupa u Zagrebu te mu zaželio sretan dolazak i dobar početak rada na njivi Gospodnjoj. Na kraju svete Mise mladomisnik je sa svojim kolegama podijelio mladomisnički blagoslov te je uslijedilo čestitanje uz osvježenje koje je župnik fra Ljudevit pripremio u dvorištu.

Nakon liturgijskog slavlja mnogobrojni uzvanici su se uputili u fra Josipovo rodno selo Bogdašić gdje su bili pripremljeni šatori za svečani ručak. Po običaju, uz blagovanje su uslijedile brojne čestitke mladomisniku. Na kraju, skupu se obratio i sam fra Josip zahvalivši svima koji su mu na bilo koji način pomogli na putu do svećeništva. Slavlje je nastavljeno sve do večeri uz nastupe šujičkih društava "Sitan tanac“ i "Sveti Jeronim“, te uz kolo, pjesmu i ples.