Fra Branimir i fra Željko položili doživotne zavjete

U nedjelju, 20. rujna 2009., u prepunoj samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, na večernjoj svetoj misi u 19 sati, naša braća fra Branimir Novokmet i fra Željko Barbarić položili su svoje doživotne zavjete.

Nakon jednomjesečne pripreme, fra Branimir Novokmet (Tomislavgrad) i fra Željko Barbarić (Široki Brijeg) položili su svoje svečane zavjete.

Svečano je misno slavlje predvodio i vječne zavjete braće primio provincijal fra Ivan Sesar, u koncelebraciji s gvardijanima i župnicima naših zavjetovanika, njihovim meštrom fra Ljubom K. i još oko trideset svećenika.

U prigodnoj homiliji provincijal je izrazio radost zbog novih zavjetovanika koji su spremni, u današnjem vremenu velikih promjena i nestabilnosti, obećati da će doživotno nasljedovati Krista po uzoru na svetog Franju. U ovoj godini Franjevačkog jubileja, te ujedno i Svećeničkoj godini koju je proglasio Papa, provincijal fra Ivan je zahvalio Gospodinu na daru novih zvanja u našoj Zajednici te izrazio želju i molitvu za nove svete fratre i svećenike koji će svjedočiti Evanđelje na našim prostorima kao i po cijelome svijetu, kako su to i do sada činili fratri ove Provincije.

Uistinu svečanom i dostojanstvenom ozračju obreda svečanih zavjeta pridonijeli su naši bogoslovi svojim pjevanjem pod vodstvom fra Tihomira Bazine, na orguljama je bio fra Ivan Marić, kao i skladnom i lijepom liturgijskom asistencijom, koju je kao ceremonijer predvodio fra Vjekoslav Milićević. Evanđelje je pjevao fra Josip Vlašić , a Litanije Svih svetih - fra Ivan Landeka.

Na ovom slavlju nazočila su i naša najmlađa braća, postulanti i novaci sa svojim odgojiteljima.
Na kraju svete mise nazočnima se obratio i fra Branimir Musa, briješki gvardijan, zahvalivši svima na sudjelovanju, a fra Branimiru i fra Željku je uputio riječi čestitke i ohrabrenja, te sve fratre i časne sestre, kao i rodbinu zavjetovanika pozvao na druženje i okrjepu.