Duhovna obnova za Hrvate u Zürichu

Od 14. do 16. rujna u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu održana je duhovna obnova uoči Dana Misije.

    Kao i svake godine uoči Dana Hrvatske katoličke misije u Zürichu, tako je i ove godine održana duhovna obnova za tu misijsku zajednicu. Na poziv fra Ivana Prusine, voditelja misije, u Zürich smo se zaputili nas petorica bogoslova, fra Renato Galić, fra Zlatko Ćorić, fra Marko Bandić, fra Robert Radić, fra Ivan Slišković, zajedno sa svojim meštrom fra Ivanom Landekom, koji je upravo i vodio ovu duhovnu obnovu kroz ova tri dana.

U misiji su nas primili već navedeni fra Ivan Prusina i još dvojica naših misionara s njime: fra Stipe Neimarević i fra Antonio Šakota, kao i sestra Zora Jažo.

Dok je naš meštar fra Ivan vodio ovaj program, mi smo pomagali animiranjem istog. Nakon tri dana duhovne obnove, sudjelovali smo i na samom Danu Misije, 17. rujna, na kojemu se skupio poveći broj vjernika. Po završetku misnog slavlja ostali smo na ručku, u dvorani zajedno s ostalim pukom, te se potom uputili natrag u Zagreb. Kroz ove dane posjetili smo i Nacionalno marijansko svetište u Einsiedelnu, benediktinskoj opatiji. Ponijeli smo lijepe uspomene s ovog „putovanja“, pogotovo od susreta s našim Hrvatima koji tamo žive, a koji su nas stvarno lijepo i ugodno primili i na tome smo im zahvalni.