Prvi tjedan došašća: Utorak

Osjećajući potrebu istinskog duhovnog proživljavanja ovoga adventa i želje za iskrenim susretom s Gospodinom odlučili smo na našem portalu svakoga dana objavljivati duhovni i poticajni sadržaj svima onima koji se osjećaju potrebnima toga sadržaja.

Iz evanđelja po Luki

U ono vrijeme: Isus uskliknu u Duhu Svetom: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče! Tako se tebi svidjelo. Sve mi preda Otac moj i nitko ne zna tko je Sin — doli Otac; niti tko je Otac — doli Sin i onaj kome Sin hoće da objavi.« Tada se okrene učenicima pa im nasamo reče: »Blago očima koje gledaju što vi gledate! Kažem vam: mnogi su proroci i kraljevi htjeli vidjeti što vi gledate, ali nisu vidjeli; i čuti što vi slušate, ali nisu čuli!« (Lk 10, 21-24)

Isus dolazi na svijet. Želim razumjeti to otajstvo beskrajne ljubavi, ali svjestan sam da to ne mogu u potpunosti. On je onaj o kome je pisano, onaj koga su navijestili proroci, onaj u kome sve ono što se dogodilo prije, cijela ljudska povijest i povijest Izabranog naroda ima smisla. On je onaj koji daje smisao i našem vremenu. Gdje i kako danas mi možemo vidjeti Isusa? Odgovor je vrlo jednostavan. Da bismo Isusa vidjeli ne trebamo biti mudri i umni, nego maleni i jednostavni. I gle čuda, baš u takvima, malenima i jednostavnima, koji zbog svoje malenosti često bivaju odbačeni i prezreni, i mi danas možemo vidjeti i pronaći Isusa. Uđimo u svoje srce i otvorimo ga Isusu da ga on učini po Srcu svome. Osvrnimo se oko sebe i pronađimo Isusa u onima koji nas u ljubavi trebaju.

Molitva: Gospodine Isuse, ti koji si iščekivani Mesija, koji si jednom došao na svijet i ponovno ćeš doći o kraju vremenâ, podaj nam milost da po našoj djelotvornoj vjeri svima zasja svijetlo tvoje  ljubavi.

Očenaš, Zdravomarijo, Slava Ocu.

Molitvena nakana za danas: Molimo za sve koji Isusa ne poznaju da u njemu otkriju Boga i Gospodina i da mu se s povjerenjem prepuste.