Prvi tjedan došašća: Petak

Gospodine Isuse, ti koji ljubiš mjerom neizrecivom, podaj vjeru, mir i zdravlje svima onima koji su toga potrebni.

Iz evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Kad je Isus odlazio, pođu za njim dva slijepca vičući: »Smiluj nam se, Sine Davidov!« A kad uđe u kuću, pristupe mu slijepci. Isus im kaže: »Vjerujete li da mogu to učiniti?« Kažu mu: »Da, Gospodine!« Tada se dotače njihovih očiju govoreći: »Neka vam bude po vašoj vjeri.« I otvoriše im se oči. A Isus im poprijeti: »Pazite da nitko ne dozna!« Ali oni, izišavši, razniješe glas o njemu po svem onom kraju. (Mt 9, 27-31)

Jutra postavljaju pitanja. U jutrima nam Isus govori. Dok dan se budi i svijetlo prodire u naše snove, cijelim našim bićem odzvanjaju pitanja Kome vjerujem? Tko je onaj komu služim? I jutros nas Isus pita, kao nekoć slijepce, vjerujemo li u Njega. Ako vjerujemo, živimo dostojno te vjere. Život vjere u Isusa nije uvijek lagan, nije uvijek ni logičan, ali to je jedini put koji vodi u vječnost. I na tom putu nikada nismo sami. Dovoljno je samo zavapiti: »Smiluj nam se, Sine Davidov!« - i pomoć nam neće izostati.

Molitva: Gospodine Isuse, ti koji ljubiš mjerom neizrecivom, podaj vjeru, mir i zdravlje svima onima koji su toga potrebni.

Očenaš, Zdravomarijo, Slava Ocu.

Molitvena nakana za danas: Molimo za zdravlje duše i tijela svih onih koji se preporučaju u naše molitve.