30. 11. 2015. – sv. Andrija, apostol

Osjećajući potrebu istinskog duhovnog proživljavanja ovoga adventa i želje za iskrenim susretom s Gospodinom odlučili smo na našem portalu svakoga dana objavljivati duhovni i poticajni sadržaj svima onima koji se osjećaju potrebnima toga sadržaja.

Iz evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Prolazeći uz Galilejsko more, Isus ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari. I kaže im: »Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!« Oni brzo ostave mreže i pođu za njim. Pošavši odande, ugleda druga dva brata, Jakova Zebedejeva i brata mu Ivana: u lađi su sa Zebedejem, ocem svojim, krpali mreže. Pozva i njih. Oni brzo ostave lađu i oca te pođu za njim. (Mt 4, 18-22)

Na početku došašća pred nama stoji poziv prvih učenika. Petar, koji će postati stijena na kojoj će Krist sagraditi svoju Crkvu, i njegov brat Andrija. Neznatni ribari, nepoznati i jednostavni ljudi. Baš takve Krist izabire i čini ih oruđem kojim on ljubavlju želi pokoriti svijet. Na njegov poziv oni ostavljaju sve i polaze za njim. Slijede ga do kraja i za njega svjedoče i svojom krvlju. Na početku ovog svetog vremena adventa uputimo se i mi na hod s Gospodinom, predajmo mu se potpuno kako bismo ga otkrili u uboštvu Betlehema, u krvi Kalvarije i u sjaju uskrsnoga jutra.

Molitva: Gospodine Isuse, koji si došao među nas i pozivaš nas biti tvojima, pogledaj nas onim pogledom ljubavi kojim si pogledao apostole Petra i Andriju da spoznamo i osjetimo kako nema vječnosti i mira izvan tvoje ljubavi. Neka nas adventski hod koji je pred nama dovede u tvoj zagrljaj.

Očenaš, Zdravomarijo, Slava Ocu.

Molitvena nakana za danas: Za sve u svijetu koji su progonjeni radi svoje vjere.