Sveta misa povodom nove akademske godine

U utorak, 2. listopada, na blagdan apostola Šimuna i Jude Tadeja, u Zagrebačkoj katedrali slavljena je sveta misa za uspješan početak nove akademske godine svih studenata Sveučilišta u Zagrebu.

Sveto misno slavlje predslavio je kardinal Josip Bozanić, u koncelebraciji sa dekanom Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof. Tončijem Matulićem, dekanom Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu prof. Željkom Tanićem te još tridesetak svećenika. Sveta misa je započela svečanom procesijom i zazivom Duha Svetoga na sve studente i vjernike koji su došli u velikom broju na ovo misno slavlje. Liturgijska čitanja čitali su studenti sa različitih fakulteta, a kod oltara su posluživali đakoni i bogoslovi. Svetu misu je svojim pjevanjem uzveličao i zbor Instituta za crkvenu glazbu.

Kardinal Bozanić je u svojoj homiliji pozdravio sve studente i istaknuo važnost i ljepotu studiranja. Naglasio je da je to i period koji treba biti prožet molitvom. Na kraju svete mise svim prisutnima se obratio dekan KBF-a prof. Tonči Matulić, koji je zahvalio kardinalu na predslavljenju svete mise i riječima koje je uputio studentima. Pozdravio je i dekane svih fakulteta koji su došli na svetu misu, a posebno rektora sveučilišta u Zagrebu, prof. Damira Borasa. Nakon govora dekana, studenti su kardinalu u znak zahvalnosti i kao čestitku za srebreni jubilej biskupske službe, darovali buket cvijeća. Kardinal se svima zahvalio, poželio uspješan studij i udijelio Božji blagoslov na sve okupljene.