Generalna skupština UFME: fra Ivan Sesar izabran za potpredsjednika

U Bruxellesu je od 1. do 7. veljače održana 9. generalna skupština Unije manje braće Europe - UFME (Unio Fratrum Minorum Europae). Tema susreta bila je Europa - domus pacis - franjevački prinos za Europu prožetu vrijednostima.

Provincijali svih europskih zemalja, u kojima djeluje više od osam tisuća franjevaca, sastali su se u gradu središtu europskih institucija, kako bi izmijenili iskustva i istakli važnost onih vrijednosti koje su svojstvene franjevačkoj karizmi, a dobrim dijelom zanemarene u sekulariziranoj Europi, istaknuvši zajedničku želju da Europa bude kuća zajedništva u kojoj će se poštovati njezini kršćanski korijeni te sloboda i jednakopravnost svih europskih naroda.

Uz ostale stručne predavače, Skupštini je nazočio i generalni ministar fra Jose R. Carballo i održao predavanje "Nositelji dara Evanđelja u Europi".
Četvrtoga dana susreta organiziran je cjelodnevni posjet Europskom parlamentu gdje su provincijali upoznati s radom svih institucija kao i o trenutačnom stanju u Europskoj uniji.

Posljednjega dana Skupština je izabrala predsjednika i potpredsjednika UFME. Za predsjednika je ponovno izabran fra Victor Melicias Lopes iz Portugala, a za potpredsjednika naš fra Ivan Sesar, hercegovački franjevački provincijal.